Aangepast wielrennen

Wielrennen is voor iedereen!

Of je nou een lichamelijke, verstandelijke of visuele handicap hebt, wielrennen behoort tot de sportmogelijkheden. Van Paralympisch niveau tot aan beginnende renner. Binnen het Aangepast Wielrennen bestaan er vijf verschillende disciplines: handbiken, cycling, tandem, tri-cycling en ID-cycling. Welke discipline het beste bij een sporter past, hangt af van zijn/haar beperking.

 

Onder het motto ‘Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’, is het voor mensen met een lichamelijke of visuele handicap nog prima mogelijk om de wielersport te beoefenen. Zo kan er met een tandem gereden worden, op een driewieler, met een handbike (waarbij je met je armen de fiets voortbeweegt) en indien mogelijk op een normale racefiets. Deze indeling wordt ook gemaakt bij de wedstrijdsport. Net als in de reguliere wielersport wordt er onderscheid gemaakt tussen wegwedstrijden en tijdritten. Ook worden er officiële kampioenschappen verreden. In de categorieën Tandem en Cycling wordt er ook aan baanwielrennen gedaan. Ook hierbij zijn de onderdelen hetzelfde als in de reguliere wielersport. Veel verenigingen, verspreid door heel Nederland, bieden de mogelijkheid om kennis te maken met het Aangepast Wielrennen in de verschillende disciplines. Wielervereniging TWC Maaslandster Zuid-Limburg, begeleiders en buddy’s van KoraalGroep en Only Friends Limburg organiseren samen het Aangepast Wielrennen in Zuid-Limburg. Op 21 juli 2020 was op Megaland de aftrap van deze aangepaste wielersport.

 

VOOR WIE

Aangepast wielrennen is voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

WANNEER

Dinsdag van 18.30 uur tot 19.30 uur, Megaland Landgraaf

 

WIELREN TRAINERS

De Only Friends Limburg wielrentrainers zijn:

Albert van der Leeuw, gediplomeerd trainer TWC Maaslandster Zuid-Limburg

Roger Franssen, gediplomeerd trainer TWC Maaslandster Zuid-Limburg

Mark van Gastel, begeleider KoraalGroep

Monique Lutgens, vrijwilliger Only Friends Limburg (06 51204331)

 

LIDMAATSCHAP EN CONTRIBUTIE

De eerste vijf lessen zijn gratis. De contributie bedraagt € 10,00 per maand per lid. Hiervoor mag je 2 sporten bij Only Friends Limburg doen. Wij bieden verschillende sporten aan, kijk op onze website.

Wordt het lastig om de contributie te betalen? Zoek dan contact met het Jeugdsportfonds. Zij bieden vaak uitkomst! Meer informatie over lidmaatschap vind je hier.

 

Het Aangepast Wielrennen wordt in het kader van het Sportakkoord Landgraaf mogelijk gemaakt door de samenwerking met wielervereniging TWC Maaslandster Zuid-Limburg, KoraalGroep, Gemeente Landgraaf, Iedereen Kan Sporten Parkstad en vrijwilligers van Only Friends Limburg.