Kinder Opvang Parkstad en Only Friends Limburg slaan handen ineen

Elk kind heeft talent!

Dat is het motto van Kinder Opvang Parkstad en Only Friends Limburg. We gaan een samenwerking met elkaar aan, waardoor kinderen meer samen kunnen spelen en leren.

Kinder Opvang Parkstad biedt kinderen van 4 tot 13 jaar buiten schooltijden en in vakanties een gevarieerd programma in haar gezellige huiskamers aan, waar geen speld tussen te krijgen is. Tijdens de opvang besteden ze aandacht aan een goede mix van spelen en leren, doen en denken. Het kind kan zelf kiezen wat het wil gaan doen. Is het lekker ‘chillen’, buitenspelen (sporten), meedoen aan die kookworkshop of heeft het meer zin om te schilderen of te figuurzagen? Het kan allemaal! Het is immers vrije tijd na school. Bij Kinder Opvang Parkstad krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten te ontwikkelen en om trots te zijn op zichzelf. Zo geven ze hen de beste start in de maatschappij.

 

Chill Club Only Friends

Kinder Opvang Parkstad heeft een Chill Club. Ze nemen de kinderen mee naar GaiaZOO, gaan op ontdekking in Continium Discover Centre, brengen ze naar zwemles of suizen met de ski’s van de berg af in SnowWorld. Waar mogelijk betrekken ze lokale ondernemers in de activiteiten en krijgen de kinderen bijvoorbeeld kookles in restaurants of organiseren ze met Impuls, VAZom of de muziekschool (SMK) wijkactiviteiten. Willen de kinderen knutselen, tekenen of een boek lezen, dan kan dat ook. Voor kinderen van 8 tot 13 jaar organiseert de Chill Club extra spannende en leerzame activiteiten. Sommige Chill Club activiteiten zijn al vanaf 4 jaar. De leden van Only Friends Limburg kunnen binnenkort deelnemen aan een aantal Chill Club activiteiten. In de Chill Club Only Friends leren de kinderen in groepsverband en spelenderwijs sociale vaardigheden.

Binnenkort volgt er een programma van de Chill Club Only Friends met activiteiten bij De Schatgraver (Gezonde Basisschool van de Toekomst in Landgraaf) en Park Strijthagen.