Naschoolse sportles

Vanaf 14 september 2020 is Sportclub Only Friends Limburg gestart met naschoolse sportles. Vrij sporten, bewegen, dansen, spelen is voor ieder kind leuk.

De naschoolse sportles is bijzonder geschikt voor kinderen met een beperking die graag samen willen sporten en deel kunnen uitmaken van een club. De Only Friends sportles willen we laagdrempelig aanbieden. In de vertrouwde omgeving, in de buurt van school en leerkracht. Eén keer per week op maandag van 15.00 uur tot 16.00 uur wordt in Sporthal Kerkrade-West de Only Friends sportles aangeboden.

Het doel van deze gymles is dat de kinderen met plezier bewegen. Dat ze lachen, succes ervaren en trots zijn op wat ze doen. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van sport en spel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de sporters. Er wordt niet gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.

 

VOOR WIE

De Only Friends sportles is voor jongens en meisjes van 4 t/m 18 jaar. De groepen zijn gemengd.

 

WANNEER

Maandag van 15.00 uur tot 16.00 uur, gymzaal Jan Baptist school Kerkrade.

 

ONLY FRIENDS SPORTLES TRAINERS

De Only Friends Limburg sportles trainers zijn:

Lilian Schoonbrood I vakleerkracht bewegingsonderwijs

Paul Geraedts I fysiotherapeut vrijwilliger Only Friends Limburg

 

DEELNAME EN BIJDRAGE

De eerste vijf lessen zijn gratis. De bijdrage bedraagt € 7,50 per maand per lid. Hiervoor mag je 2 sporten bij Only Friends Limburg doen. Wij bieden verschillende sporten aan, kijk op onze website.

Wordt het lastig om de bijdrage te betalen? Zoek dan contact met het Jeugdsportfonds. Zij bieden vaak uitkomst! Meer informatie over lidmaatschap vind je hier.

 

SPORTKLEDING

Bij Sportclub Only Friends Limburg worden sporters op een voetstuk geplaatst en wordt rekening gehouden met de aanwezige beperkingen. Wij vinden het erg fijn als elk lid van Sportclub Only Friends Limburg over kleding beschikt. Het is de bedoeling dat de kinderen, jongen en ouderen als eenheid professionaliteit uitstralen en daarom stellen wij het dragen van het Only Friends Limburg tenue zowel tijdens het trainen, als bij externe activiteiten op prijs. Bij de eerste les ontvangt het nieuwe lid een gratis Only Friends sportshirt.

 

De Only Friends sportles wordt in het kader van het Sportakkoord Kerkrade mogelijk gemaakt door de samenwerking met leerkrachten Arcadia en Jan Baptist school, Impuls, Heton, Gemeente Kerkrade, Iedereen Kan Sporten Parkstad en vrijwilligers van Only Friends Limburg.