Historie

Dennis Gebbink is de vader van een zoon met een motorische handicap. Myron is geboren op 31 maart 1992. Dennis, geboren in 1966 is getrouws met zijn jeugdliefde Colinda Brandenburgh. Voor de geboorte van Myron bestond het leven van Dennis grotendeels uit het boefenen van verschillende sporten. Zijn grootste passie was voetbal. Dennis heeft ruim 15 jaar in de hoogste klasse van het amateurvoetbal gespreeld bij verenigingen als DWV, Ijsselmeervogels en AFC.

De handicap van Myron openbaarde zich pas na ruim twee jaar. Toen eenmaal bleek dat Myron, vanwege een tweetal hersenbeschadigingen, motorisch gehandicapt is, stortte de wereld van Dennis en Colinda compleet in. Hij verschool zich echter jarenlang in de machowereld van voetbal, tot uiteindelijk een keer de bom barstte en hij maandenlang in een zeer diep emotioneel dal belandde.

Na deze periode van ellende begon Dennis weer te denken aan de toekomst, de toekomst van Myron. Ondanks zijn handicap is Myron helemaal gek van voetballen wil hij zoveel mogelijk op het veld staan om tegen de bal te trappen. Myron heeft een aantal jaren gevoetbald bij een reguliere voetbalvereniging, maar was daar niet helemaal op zijn plaats. Toen begon de zoektocht langs diverse instanties om een geschikte plek te vinden voor Myron.

Tijdens deze zoektocht bleek dat voor jongere kinderen met een lichamelijke handicap bijna geen voorzieningen zijn getroffen op voetbalgeibed. Vaak worden deze kinderen ingedeeld in jongere categoriën bij reguliere voetbalverenigingen. In de praktijk leidt dit tot grote ergernis bij zowel gehandicapte als niet gehandicapte kinderen. Het blijkt toch dat zowel lichamelijk als geestelijk geen match is te vinden die aan beide partijen voldoening geeft.

Het bijzondere resultaat van deze zoektocht is Sportclub Only Friends en Friendschip Sports Centre. Only Friends als de sportclub, het Centre als de faciliteit en thuisbasis.

 

Only Friends Limburg is de vierde Only Friends club in Nederland

Sportclub Only Friends bestaat al bijna 20 jaar in Amsterdam en is uitgegroeid tot een zeer succesvolle sportclub met bijna 800 leden. Naar aanleiding van dit grote succes in Amsterdam is in 2016 Only Friends Utrecht opgericht en in 2017 Only Friends Achterhoek. Only Friends Limburg is de vierde Only Friends club in Nederland. Geraakt door het mooie initiatief Only Friends in Amsterdam en geïnspireerd door het verhaal, ontstond het idee om deze prachtige club naar Limburg te brengen. Mariëlle Houben legde het contact met oprichter Dennis Gebbink om Only Friends in Limburg op te richten. Samen met Jan Regterschot en Ron Pauwels van Stichting Park Strijthagen en Stichting Sporthal Strijthagen hebben ze het initiatief genomen om Only Friends Limburg verder uit te bouwen.