ONS PLEIN

Only Friends Limburg heeft het initiatief genomen om een beweegtuin te realiseren. De beweegtuin wordt gesitueerd in een groene omgeving en moet een prettige verblijfs- en ontmoetingsplek worden. De nadruk van de beweegtuin ligt niet alleen op sporten maar op gezamenlijke activiteiten ontplooien. Doelstelling is het bevorderen en stimuleren van sociale contacten, beweging en gezonde leefstijl voor inwoners in Landgraaf en bezoekers aan Park Strijthagen.

De beweegtuin wordt gerealiseerd bij Park Strijthagen; dit is een gebied waar veel inwoners komen wandelen, sporten, genieten van de natuur. Ook maken duizenden mensen op mooie dagen gebruik van de omliggende fiets- en wandelpaden. Het gebied ligt tegen de woonbebouwing van de wijk ’t Eikske aan.

De beweegtuin wordt een combinatie van bewegen voor jong en oud, een multi-court met mini doelen, beweegtoestellen, tafeltennistafel, hinkelbaan, fitness steps. Met de beweegtuin willen we generaties en doelgroepen met elkaar verbinden.

De voorbereidingen voor de ontwikkeling van de beweegtuin zijn volop in gang gezet. In augustus 2024 is de verwachte start van de aanleg van de beweegtuin.

 

DANK AAN DE SPONSOREN

De realisatie van de beweegtuin is mogelijk gemaakt door bijdragen van: