Only Friends vrijwilliger Yana Houben: ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van’

Hey hoi,

 

Dit ben ik! Mijn naam is Yana Houben, ik ben 22 jaar jong en heb afgelopen jaar mijn Bachelor of Science in technische communicatie aan de RWTH in Aken afgerond. Toen mijn moeder en tevens oprichtster van Only Friends Limburg Mariëlle Houben mij vroeg of ik iemand kende wie een website kon bouwen, wist ik meteen dat ik deze uitdaging eerst zelf wilde proberen. Het voelde als een eer om de website voor zo’n mooie grote sportclub te mogen maken en het is gelukt ook nog!

Ik heb geen opleiding in de zorg gehad en ik had dan ook nooit gedacht dat ik iets aan de sportclub, opgericht voor mensen met een beperking, zou kunnen toevoegen, maar juist integendeel! Het geeft me enorm veel voldoening door mijn steentje via de website bij te dragen, hierdoor voel ik me ook een belangrijk iemand van het team van Only Friends Limburg, net zoals alle andere vrijwilligers dat zijn.

Het motto van Only Friends “Je bent goed zoals je bent” is natuurlijk niet voor niets hét motto. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat ook als je je minder vertrouwd voelt met zorg gerelateerde handelingen, of het niet opgebracht krijgt wekelijks een training te verzorgen op hetzelfde tijdstip, er voor iedere vrijwilliger een persoonlijk takenpakket samengesteld wordt.

Zo help ik tegenwoordig graag met speciale evenementen, zoals de Abdijrun afgelopen januari. Het was een bijzondere zondagochtend, alle kinderen die meeliepen, straalden van oor tot oor. Ze hadden de dag van hun leven, ze ontvingen allemaal een medaille en sommige kregen zelfs een beker. Het is zó mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen om die dag van hun leven te beleven. Only Friends is er niet alleen voor jonge mensen, maar zo is de vereniging er ook voor oudere mensen. Ouder worden kan namelijk ook beperkingen opleveren en de vrijwilligers van Only Friends helpen op een positieve manier hiermee om te gaan.

Ik wil dan ook afsluiten met een quote die ik erg toepasselijk vind: “Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van!”  Ofwel, het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, of welke obstakels je in je leven tegenkomt, het gaat er om hoe je er mee omgaat en Only Friends typeer ik als het ideale voorbeeld!

Hopelijk mogen we ons vaker tegenkomen! Tot snel!

Groetjes, Yana

 

Only Friends Limburg start weer met handbal

We mogen weer sporten!

Binnen sporten mag nog niet, buiten sporten kan wel. Echter wel met de nodige voorschriften van de rijksoverheid.

Lees hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Only Friends Limburg start weer met handbal. Zodra de overige sporten kunnen worden hervat laten we jullie dit weten.

 

Only Friends Limburg start weer met handbal

De handballers hebben de training hervat op een van de velden van VV Schaesberg. Handbaltrainster Susan reageert opgelucht, ‘Wat hebben we hier naar uitgekeken. Zo fijn om weer op het sportveld te staan, weliswaar op 1,5 meter afstand, dat zal de pret niet drukken. Ik ben blij om ook de trainers en handballers weer te zien en samen te kunnen handballen.’

Na de training was er voor iedereen een presentje: HARTstikke goed dat je er weer bent!

Wil je ook komen handballen bij Only Friends Limburg? Je bent welkom op vrijdag van 17.00 uur tot 18.00 uur op Park Strijthagen in Landgraaf.

Heb je vragen over de handbal training van Only Friends, neem dan contact op met Susan Simons, 06 53668419.

Handbal @home online training nummer 3

De handbaltrainers zijn een aantal weken geleden met Handbal@home gestart, onder het motto ‘HANDBALLEN KUN JE OVERAL ✅

Door de corona maatregelen kunnen de sporters niet in de hal trainen. De trainers hebben oefeningen en spelvormen bedacht die de handballers thuis met hun eigen bal kunnen doen. Stuiten, vangen, werpen, drie pas en doelgooien met een bal in de tuin, op een muur of oprit. De handbaltrainers laten online via de app deze thuistraining en oefenvormen middels video’s zien. Elke week komen er nieuwe handbaltrainingen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Wil je kennis maken met onze handbaltrainers in de derde handbal@home les, kijk dan hier.

Heb je interesse om deel te nemen aan de handbal@home lessen van Only Friends, neem dan contact op met Susan Simons, 06 53668419. Ze kan je toevoegen aan de groepsapp Handbal@home.

 

Only Friends vlieger verbindt Nederland

Lieve Friends,

We leven in een gekke en onzekere tijd!

Samen zijn, samen sporten, samen lachen, elkaar troosten of knuffelen zoals we dat zo vaak bij Only Friends activiteiten hebben mogen ervaren, is al weken niet mogelijk. Om jullie een hart onder de riem te steken voor de tijd die nog komen gaat, hebben we een speciale Only Friends vlieger voor je. Een vlieger oplaten heeft wel iets symbolisch. Denk bijvoorbeeld aan de vlieger van André Hazes.

 

        

Een prachtig initiatief van onze Only Friends familie. Alle Only Friends afdelingen in Nederland bieden hun sporters deze toffe vlieger als cadeau aan. Je krijgt bij de vlieger wasco zodat je jouw vlieger helemaal zelf kunt inkleuren en mooi kunt maken. Je kunt je eigen Only Friends vlieger gebruiken en speciaal laten zien bij onze Hemelvaart actie!

 

Op donderdag 21 mei om 12.00 uur laten we allemaal in Nederland onze Only Friends vliegers op. Wij denken aan elkaar en zijn zo verbonden van Amsterdam tot Utrecht, Achterhoek, Twente, Limburg, Eindhoven. We zien je mooie vlieger graag hoog in de lucht. Trek je Only Friends kleding aan en maak een filmpje van jou en je vlieger. Deel dit filmpje op Facebook of Instagram en vermeld #onlyfriendsvlieger

    

Blijf gezond en volhouden!

 

Bestuur, trainers, vrijwilligers en fans van Only Friends Limburg

Mariëlle, Ivonne, Ron, Henk, Daniëlle, Dianne, Nicolle, Ad, Kim, Susanne, Luna, Willemijn, Kai, Hans, Corry, Mark, Davy, Romana, Bram, Huub, Esther, Marc, Denise, Roger, Lilian, René, Jeroen, Erich, Wim, Jos, Sven, Leo, Eke, Paul, Dave, Rodger, Arno, Loek, Albert, Marco

Handbal@home online training nummer 2

Sinds vorige week zijn de handbaltrainers Handbal@home gestart, onder het motto ‘HANDBALLEN KUN JE OVERAL ✅

Door de corona maatregelen kunnen de sporters niet in de hal trainen. De trainers hebben oefeningen en spelvormen bedacht die de handballers thuis met hun eigen bal kunnen doen. Stuiten, vangen, werpen, drie pas en doelgooien met een bal in de tuin, op een muur of oprit. De handbaltrainers laten online via de app deze thuistraining en oefenvormen middels video’s zien. Elke week komen er nieuwe handbaltrainingen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Wil je kennis maken met onze handbaltrainers in de tweede handbal@home les, kijk dan hier.

Heb je interesse om deel te nemen aan de handbal@home lessen van Only Friends, neem dan contact op met Susan Simons, 06 53668419. Ze kan je toevoegen aan de groepsapp Handbal@home.

 

Maatregelen verlengd

Laatste nieuws is dat de regering een aantal regels heeft versoepeld. Het betreft
voornamelijk onderwijs en sport. Daarbij valt op dat het vooral op de jeugd gericht is. Tot 12 jaar is alles vrijgegeven (behalve officiële wedstrijden). Van 12 tot 18 jaar mag er gesport worden met 1,5 meter afstand.

Deze regeling is echter alleen voor buitenactiviteiten bedoeld. Sporten en verblijf in gebouwen is nog niet toegestaan. Dit is ook door de gemeente Landgraaf uitdrukkelijk naar ons gecommuniceerd. Dat betekent dat ons gebouw op Park Strijthagen voorlopig voor Only Friends gesloten blijft.

Echter we zitten niet stil! Onze handbaltrainers zijn handbal@home gestart. Deze week gaat de tweede training online. Verder willen wij goed nadenken hoe we een veilige opstart kunnen maken. Nadenken over afspraken met elkaar. Over omgangsregelingen, manier van trainen, gebruik gebouw Park Strijthagen, max. aantal mensen bij elkaar, gebruik toiletten, hygiëne etc.

Zodra zich mogelijkheden voordoen om weer samen te komen en de activiteiten van Only Friends op te pakken, zullen we u zeker informeren.

We hopen dat u allen gezond bent en gezond blijft!

Bestuur Only Friends Limburg

Géén Only Friends Limburg Cup in 2020

De afgelopen weken hebben we met ons allen de ernstige gevolgen van de ontwikkelingen van het COVID-19/corona virus ondervonden. Het virus zorgt voor veel onzekerheid, zorgen, onbeantwoorde vragen, en wellicht ook voor stress en eenzaamheid. De gezondheid van u en uw naasten in deze tijden van crisis zijn echter het allerbelangrijkste. Aangezien de gezondheid van eenieder voorop staat hebben wij ook besloten om de Only Friends Limburg Cup in 2020 af te gelasten.

De afgelopen weken hebben wij ons laten leiden door informatie en maatregelen door het RIVM en de regering. In afwachting van deze informatie en maatregelen hebben we in de afgelopen weken diverse scenario´s uitgewerkt en besproken zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van het toernooi. We kunnen echter concluderen dat er geen enkele verantwoorde manier is in de huidige tijd van crisis.

Net als jullie deelnemers hadden wij ons ontzettend verheugd op de eerste Only Friends Limburg Cup op Park Strijthagen. De vele uren voorbereiding zijn dan ook helaas voor niks geweest. Maar zoals al eerder gesteld, de gezondheid is op dit moment veel belangrijker. Wij hopen in het jaar 2021 het schoolvoetbaltoernooi voor Voortgezet Speciaal Onderwijs scholen in Limburg onder de vlag van de Only Friends Cup te kunnen laten plaatsvinden. De toekomst zal uitwijzen of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Voor nu heel veel gezondheid toegewenst en let goed op uzelf en uw naasten. Verder willen we de sponsoren, vrijwilligers en stagiaires van de Only Friends Limburg Cup bedanken voor het gestelde vertrouwen in de organisatie, en wensen we ook hun in deze tijd veel sterkte toe.

 

Toernooicommissie Only Friends Limburg Cup

 

Handbal@home met Only Friends

Sinds deze week zijn de handbaltrainers Handbal@home gestart, onder het motto ‘HANDBALLEN KUN JE OVERAL ✅’

 

Door de corona maatregelen kunnen de sporters niet in de hal trainen. De trainers hebben oefeningen en spelvormen bedacht die de handballers thuis met hun eigen bal kunnen doen. Stuiten, vangen, werpen, drie pas en doelgooien met een bal in de tuin, op een muur of oprit. De handbaltrainers laten online via de app deze thuistraining en oefenvormen middels video’s zien. Elke week komen er nieuwe handbaltrainingen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Wil je kennis maken met onze handbaltrainers in de eerste handbal@home les, kijk dan hier.

Heb je interesse om deel te nemen aan de handbal@home lessen van Only Friends, neem dan contact op met Susan Simons, 06 53668419. Ze kan je toevoegen aan de groepsapp Handbal@home.

 

Maatregelen verlengd: geen sportactiviteiten Only Friends Limburg tot en met 28 april

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft het kabinet vanavond de bestaande maatregelen verlengd. Zo is onder andere bepaald dat alle sportaccommodaties zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven. In ieder geval tot en met 28 april blijft het ook verboden om bijeenkomsten te organiseren. Het verbod op het houden van vergunningplichtige evenementen is gehandhaafd tot de eerder gekozen datum van 1 juni.

Wat missen we Only Friends!

Juist nu in deze onzekere tijden hebben we elkaar nodig. Door te bewegen, gezond te eten, meer te rusten en genoeg te slapen zal je uitdagingen, fysiek en geestelijk, beter aankunnen. Om jullie te helpen, wellicht een beetje te motiveren, heeft Only Friends oprichter Dennis Gebbink een ‘Friends thuis trainingsschema’ voor jullie gemaakt.

Dennis Gebbink: “Naar mijn eigen inzicht. Een mix van cardio- en krachtsoefeningen. Het schema met plaatjes van internet ‘gepikt’. De tijd en de herhalingen zelf ingeschat. Van een start tot de eindvorm waar je naar toe kan trainen. Voor onze helden die zittend moeten trainen zelf het schema bedacht. Fotomodel gespeeld. De tijd en herhalingen ingeschat. Ik heb geprobeerd de trainingen voor iedereen toegankelijk te maken. Maar realiseer dat niet alle oefeningen zullen lukken. Wees dan vooral zelf creatief. Ook zie je opstappen op een stoel. Dat kan/mag natuurlijk ook een hoge drempel, krukje of iets dergelijks zijn. Verzwaren kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij de armoefeningen, kan je een fles water o.i.d. in je hand nemen. Voor onze kleinste helden tot 10 jaar is dit minder geschikt en is denk ik vooral spel de manier om in beweging te blijven. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen. Ik heb het met veel liefde en zorgvuldigheid gemaakt.”

Friends thuis training zittend

Friends thuis training

 

Heel veel succes en plezier met de “Friends thuis training”

 

 

Blijf gezond samen en zorg voor elkaar!

 

 

 

 

« Older Entries