Chill Club Only Friends Limburg van start in Kerkrade en Landgraaf

Op woensdag 15 september start een 10 weken programma van de Chill Club Only Friends met activiteiten bij D’r Pool in Kerkrade en op donderdag 16 september bij Park Strijthagen in Landgraaf. Op woensdag middag (tussen 14.00 uur – 15.00 uur) en op donderdag middag (16.00 uur-17.00 uur) wordt de sportcoördinator vanuit Kinder Opvang Parkstad ingezet om een activiteit te organiseren.

Chill Club Only Friends Limburg hoort bij de uitdaging om het inclusief sportaanbod te vergroten voor kinderen met en zonder beperkingen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Wekelijks worden sport- en beweegactiviteiten van 60 minuten (mini-voetbalspellen, levend ganzenbord, ren je rot, roverspellen, vlag veroveren, bootcamp) aangeboden in Landgraaf (bij Park Strijthagen) en in Kerkrade (bij D’r Pool) voor kinderen van Kinder Opvang Parkstad en van Only Friends Limburg.

Middels dit nieuw initiatief wordt het mogelijk gemaakt dat wekelijks per locatie 8 kinderen van de BSO en 4 kinderen van Only Friends Limburg samen kunnen meedoen aan een beweegactiviteit.

De Chill Club van Kinder Opvang Parkstad is al jaren een succesvol initiatief. Ze nemen de kinderen na school mee naar een sporthal voor een sportles, brengen ze naar zwemles of suizen met de ski’s van de berg af in Snowworld. Kinder Opvang Parkstad gelooft in de aanpak om kinderen met en zonder beperkingen samen te laten spelen en sporten en wil investeren in deze activiteit. Voor de sporters van Only Friends is er een kans om vriendjes te maken in de Chill Club én ze hebben een extra beweegmoment in de week.

Chill Club only friends

 

WERELDRECORDPOGING 1000X DE WILHELMINABERG OP!

Doe mee voor het goede doel Only Friends Limburg!

Beklim de Wilhelminaberg in Landgraaf voor het goede doel Only Friends Limburg op 1 oktober 2021.
Het maakt niet uit of je de trappen omhoog rent of omhoog wandelt. Iedereen doet het op zijn eigen manier en alles is oké.
De Wilhelminaberg is 248 meter lang en heeft 508 treden. Het gaat erom dat je deelneemt, overwint, je grenzen verlegt maar bovenal geniet, geniet dat jij dit hebt overwonnen.
Zien wij jou vrijdag 1 oktober?
Dat zou super tof zijn.
Meld je nu hier aan!

Kun je om de een of andere redenen niet meedoen aan dit Pre-event? En wil je toch graag het goede doel steunen ?
Alleen doneren mag ook🙏🏻 Klik om te doneren hier!

Wil je meer over te weten komen over het ontstaan van dit initiatief? Lees dan hier verder…

Mooie verbinding tussen Fietspret Landgraaf en Veilig Verkeer Nederland

Groom Droom Zonnestraaltjes van Fietspret Landgraaf maakt verbinding met Veilig Verkeer Nederland.

Terwijl half Nederland nog geniet van vakantie zijn de Groom Droom Zonnestraaltjes volop bezig met de voorbereidingen van schooljaar 2021/2022.
Samen zijn wij, Roger en Monique op ‘Audiëntie’ geweest bij VVN steunpunt Zuid in Weert.
We werden voorzien van koffie en thee. De dames Fabienne en Nieki van VVN verstrekten aan ons onder andere fietswielspellen waar we eindeloos mee kunnen variëren en andere bruikbare informatie voor onze projecten op scholen in Parkstad en bij Fietspret Landgraaf.

 

Tevreden en enthousiast liepen we de deur uit.
Weer een stapje verder, een mooie verbinding rijker en onze creativiteit is weer gevoed.
Een dag met een gouden randje.

Wordt vervolgd,
met veilige verkeersgroet,
Roger en Monique van Only Friends Limburg, Fietspret Landgraaf. De Groom Droom Zonnestraaltjes.

Geweldige seizoensafsluiting!

De Only Friends handballers hebben een geweldige seizoensafsluiting van handbalvereniging BDC ’90 gehad. Springkussens, stormbaan, spellen ….. het was één GROOT feest!

Onze sporters, trainers en vrijwilligers hebben genoten van deze sportieve laatste dag. Het is nu zomervakantie en uitrusten voor het nieuwe seizoen.

Vanaf 6 september starten de sportlessen van Only Friends Limburg weer.

Only Friends voetballers dolblij met gesponsorde outfit door Sport2000 Parkstad

De voetballers van Only Friends Limburg zijn dolblij met de nieuwe outfit.

Raymond Spoel van SPORT 2000 PARKSTAD: ‘We zijn al jarenlang partner van voetbalvereniging VV Schaesberg. Alle teams van deze club worden door ons voorzien van kleding en accessoires. Vanaf nu hebben we ook het G-team van VV Schaesberg/Only Friends in dezelfde outfit. In Parkstad leveren we aan tientallen sportclubs diverse sportbenodigdheden. Als sportliefhebber hebben we sympathie voor het aangepast sporten. We zijn verheugd met de samenwerking met Only Friends Limburg. In de toekomst willen we niet alleen een goede service bieden voor de sporters van deze mooie sportclub. We willen de samenwerking uitbouwen en het aangepast sporten in Parkstad een warm hart toedragen.’

Only Friends Limburg dankt sportspecialist SPORT 2000 PARKSTAD in Kerkrade voor de fantastische sponsoring van de voetbaloutfit. https://www.sport2000.nl/nl/vind-een-winkel/details/sport-2000-parkstad/

 

Only Friends als één grote familie aanwezig bij G-voetbaltoernooi

Zondag 11 juli  was het Pomme de Terre voetbaltoernooi voor de G jeugd, van stichting Zo Mooi Mogelijk in Parkstad. Dit voetbaltoernooi vond onder grote belangstelling plaats in de tuinen van het complex van C- Mill.

Wethouder Martin de Beer gaf de aftrap van het toernooi. De weergoden waren ons ‘s ochtends meer dan prima gestemd: Een prachtig zonnetje opende deze speciale dag. Het toernooi was perfect georganiseerd. Het was een gezellige en sportieve ochtend waarbij het mengelmoes team van het Zuyderland Ziekenhuis Kindergeneeskunde uiteindelijk de beker won. https://parkstadactueel.nl/2021/07/12/pomme-de-terre-voetbaltoernooi-2021-in-parkstad/?fbclid=IwAR1vHDC_flb770xM7kGsaBWm2Ltux9FvdzfifabiUDthXzC_V1mS2E6NR-8

Only Friends Limburg was als één grote familie aanwezig. Gastspeler Tobias van Stokrom van Only Friends Eindhoven was van de partij.

Het team onder leiding van de voetbaltrainers Hans Zuidersma en Kai Sterk werd klaargestoomd voor de eerste wedstrijd!

De voorbereidingen waren getroffen en de spelers en speelsters hadden er zin in. In een mooie nieuwe outfit, gesponsord door Sport2000, stonden ze trots aan de aftrap. Aangemoedigd door de vele ouders, opa’s en oma’s, vrijwilligers van Only Friends, werd genoten van de fantastische sfeer. Zoveel plezier, samenwerking en respect op deze mooie sportieve dag!

We danken de stichting Zo Mooi Mogelijk voor de organisatie en Sport2000 voor de fantastische sponsoring van onze voetbalsets.

Wensdag Frenk in vervulling

Een droom realiseren is vaak het maken van goede plannen!
Je krijgt te maken met diverse personen, die allemaal hun steentje willen en moeten bijdragen om dit te laten slagen.

Frenk wilde eens op een echt wielerparcours rijden en ook nog tussen wielrenners en wielrensters.
De jeugdronde van Bocholtz bood de mogelijkheid om in de pauze tussen de categorieën 4/5 en tijdens het inrijden van de categorieën 5/6/7.
Een uur lang heeft Frenk het parcours van ongeveer 2 km met bijna 25 hoogtemeters per ronde mogen berijden.
Na 8 rondes is de wensdag voor Frenk in vervulling gegaan. Door de geweldige begeleiding van wielertrainer Roger Franssen is Frenk’s droom vervuld. Op naar de volgende droom!

Only Friends neemt deel aan G-voetbaltoernooi “𝗣𝗼𝗺𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝗧𝗲𝗿𝗿𝗲”

Only Friends neemt op 11 juli deel aan G-voetbaltoernooi “𝗣𝗼𝗺𝗺𝗲 𝗱𝗲 𝗧𝗲𝗿𝗿𝗲” ⚽

Zondag 11 Juli organiseert Stichting Zo Mooi Mogelijk een voetbaltoernooi voor G-jeugd, Het Pomme de Terre toernooi. Pomme de Terre is Frans voor aardappel en op die naam kwam de stichting al snel toen ze het veld betraden. “Wij grappen al jaren dat het een veld is waar aardappels op verbouwd zijn geworden. Sommige deelnemers hebben ook wel de motoriek van een aardappel, meestal zijn dat de begeleiders en niet de kinderen zelf” grapt Sanne voorzitster van Stichting Zo Mooi Mogelijk. Samen met haar G-jeugd oefent ze al jarenlang wekelijks op het veld als fysiotherapeute.

De stichting zet zich nu inmiddels alweer twee jaar in voor de kinderen met een mogelijkheid. Ze lopen elk jaar De Trappen Marathon op de trappen van Landgraaf in Oktober en organiseerde kunstworkshops en een grote expositie eind vorig jaar in C-Mill NXT Door. Ze proberen de kinderen en jeugdigen met een mogelijkheid vaardigheden aan te leren en bieden ze de kansen en het podium aan dat ze verdienen. Daarnaast vindt Stichting Zo Mooi Mogelijk het belangrijk om de maatschappij kennis te laten maken met de doelgroep, wanneer deze in haar kracht staat om zo meer ruimte en begrip te ontwikkelen in de huidige maatschappij voor de kinderen met een mogelijkheid.

 

Only Friends Limburg is één van de deelnemende teams olv Hans Zuidersma en Kai Sterk

Deze zomer organiseren zij dus een voetbaltoernooi voor G-jeugd. Ze hebben instanties en stichtingen uitgenodigd die de belangen van deze kinderen en jeugdigen dag in dag uit behartigen. Zo zullen bijvoorbeeld teams deelnemen vanuit JENS, Phoenix4Kids, OnlyFriends en vanuit de kindergeneeskunde afdeling van het Zuyderland ziekenhuis.

Onder leiding van de voetbaltrainers Hans Zuidersma en Kai Sterk neemt het G-voetbalteam van Only Friends deel aan dit voetbaltoernooi.

De dag trappen we af om 10 uur met allereerst een poulefase. De beste uit de poules zullen dan deelnemen aan de kwart en halve finales. De allerbeste teams zullen het tegen elkaar opnemen in de finale om 15.30 uur.

De dag staat geheel in het teken van de mogelijkheden die er zijn en voor het activeren van G-kids/jeugd. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn! 
Er is zelfs een DJ aanwezig, je krijgt een broodje frikandel en misschien wel een hele mooie troffee 🏆⚽

Verbinding JENS & Only Friends Limburg is een gouden formule

“Ik gun het iedere collega om kennis te maken met Only Friends en te kijken wat het voor hun cliënten kan betekenen, maar ook wat het voor henzelf als professional kan betekenen.” Aan het woord is Susan Simons, hulpverlener bij JENS, fervent handbalster én handbaltrainer bij Only Friends Limburg. Samen met Mariëlle Houben, voorzitter van Only Friends Limburg vertelt zij meer over de bijzondere samenwerking tussen JENS en Only Friends.

Iedereen verdient het ergens bij te horen

‘Wij willen samen met sportverenigingen de sport toegankelijk maken voor iedereen. Dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Het komt regelmatig voor dat hier iemand niet lukt om aansluiting te vinden bij een sportclub. Dat kan zijn door een fysieke beperking, maar het kan ook dat er een andere reden.” Mariëlle Houben legt uit waarom Only Friends er is: “Iedereen moet zich thuis kunnen voelen bij een club. We willen aansluiten bij de reguliere sportclub en geen aparte sportclubjes voor mensen met een beperking. Dat is wat wij graag willen ondersteunen: de club levert de trainer van de sport en wij zoeken daar een professional bij.

Coaching voor vrijwilligers sportclub

Eén van de voordelen van de samenwerking tussen sportclub en zorgprofessionals is dat trainers van de sportclub gecoacht kunnen worden door de professionals. “Een professional die de trainers van de club kan bijspijkeren in bijvoorbeeld het omgaan met autisme of hechtingsproblematiek’ zo vertelt Mariëlle.

We hebben elkaar daarin nodig en ik denk dat dit de gouden formule is die we nog meer kunnen gaan uitdragen.

Susan Simons is één van die professionals. Vanuit JENS ondersteunt zij de trainingen van BDC handbal uit Landgraaf. ‘Vanuit mijn rol als professional coach ik de sporttrainers van BDC.’ vertelt zij. “Eén van de dames senioren wil graag trainer worden bij de handbalvereniging en was erg geïnteresseerd in de Only Friends groep. Ze had veel vragen zoals: ‘Wat zijn dat dan voor kinderen? Wat moet ik dan anders doen? En wat is dat, hechtingsproblematiek.’ Die probeer ik dan te beantwoorden en zo kan ik mijn kennis door geven binnen de club. Als ik, om wat voor reden dan ook, zou moeten stoppen, zijn er in ieder geval mensen die kennis van zaken hebben en hun club kunnen ondersteunen. Die coaching vind ik dus zeker zo belangrijk dan het geven van de training.”

Verbindingen leggen

Susan vertelt waarom Only Friends haar zo aanspreekt: “Ik vind het belangrijk dat kinderen die graag willen sporten dat ook kúnnen bij een gewone sportclub in de buurt. En daar moet je verbindingen voor leggen. Bij de ROOTZ-groep in Landgraaf hebben we onder andere voetbalclinics gegeven. Na die clinics heeft een aantal kinderen zich aangemeld bij VV Schaesberg. Een ander voorbeeld: een meisje van de school waar ik vanuit JENS werk, is zo bij het handballen terecht gekomen. Ik vind het mijn taak om ouders er attent op te maken dat er zoiets is als Only Friends. Als professional moet je de link leggen naar de mogelijkheden in het voorliggend veld. Dat noem ik gewoon goed hulpverlenerschap.”

Dat noem ik gewoon goed hulpverlenerschap.

“Het is dus een wisselwerking tussen de hulpverlener van JENS en de ouders die het moet interesseren en die hun kind moeten halen en brengen. Want de regie ligt wel bij de ouders. We ondersteunen hen wel, maar nemen niet uit handen. Daar staan wij ook voor met JENS.” zo benadrukt Susan nog maar eens.

« Older Entries