Dé allereerste nieuwsbrief van Only Friends Limburg is een feit!

Vandaag is het zover. Dé allereerste nieuwsbrief van Only Friends Limburg is een feit!

Met trots hebben we aan ruim 150 special friends zoals sporters, trainers, vrijwilligers, werknemers Only Friends @work, fans, stagiaires, partners, sponsoren de eerste nieuwsbrief via email verstuurd.

 

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van al onze inzet en de ontwikkelingen rondom Only Friends Limburg.

 

Only Friends Limburg verstuurt regelmatig een nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen? Je kunt je hier inschrijven.

Je kunt je te allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Sporten tijdens schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen Only Friends sportlessen. Het sportrooster van Only Friends Limburg volgt de vakantieregeling van de scholen.

Vakantieregeling schooljaar 2020 – 2021

  • Herfstvakantie: 17 t/m 25 oktober 2020
  • Kerstvakantie: 21 december 2020 t/m 3 januari 2021
  • Voorjaarsvakantie: 13 t/m 21 februari 2021
  • Goede vrijdag: 2 april 2021
  • 2e paasdag: 5 april 2021
  • Meivakantie: 26 april t/m 7 mei 2021
  • Hemelvaartsdag: 13 mei 2021
  • 2e pinksterdag: 24 mei 2021
  • Zomervakantie: 24 juli t/m 5 september 2021

Kijk op ons sportrooster wanneer welke sportlessen plaatsvinden.

 

Welkom CIOS stagiaire Don von Piekartz

Hallo allemaal,

Mijn naam is Don von Piekartz, ben 19 jaar oud en woon in Heerlen.
Ik zit op het CIOS leerjaar 4, niveau 4 en zit nu in het examenjaar, en heb als profiel voor orthobewegingsagogie gekozen.
Ik vind het fijn dat ik nu mijn eindstage mag lopen bij Only Friends. Het bevalt me erg goed en heb er enorm veel zin in.
“Je bent goed zo als je bent”, en zo is het ook!


Ik mag de high5Fitness les geven wat ik ontzettend leuk vind om te doen want zelf fitness ik ook een paar keer in de week.
Ook mag ik meehelpen in het ondersteunen en geven van de voetbaltraining. Zelf zit ik ook op voetbal en train 2x in de week en op de zondag is er meestal een wedstrijd.
Daarnaast mag ik de na-schoolse sportles ondersteunen en geven.
Ik vind het ontzettend mooi dat ik hierin een bijdrage mag leveren en we gaan er een leuk jaar van maken!

Met sportieve groet, Don von Piekartz

 

Een voetballegende voor andere helden!

Hans Zuidersma voetbalde bij Fortuna en Roda, en de 71-jarige Hans Zuidersma traint nu voetballers met een beperking. De vereniging “Only Friends” wist de voormalige vedette te strikken. “Je wordt gewaardeerd, dat vind ik klasse.”
Hans traint onder de vlag van Only Friends Limburg, de vereniging die zijn basis heeft op sportpark Strijthagen in Landgraaf. De club wil het sporten voor iedereen toegankelijk maken. Wil je een balletje met Hans trappen? DOE MEE
#WijZijnLimburg: Een voetballegende voor andere

kijk hier de #WijZijnLimburg aflevering met Hans Zuidersma

 

 

Bij Only Friends bieden we sportles voor kinderen waarbij het niet allemaal vanzelf verloopt

Mijn naam is Lilian Schoonbrood-Schiffers. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 uit huis wonende kinderen en 2 kleinkinderen. Ik ben ruim 28 jaar werkzaam in het speciaal basisonderwijs en heb ervaring binnen alle leeftijdsgroepen.

In 2014 heb ik de vakopleiding bewegingsonderwijs gedaan, gevolgd door de opleiding motore remedial teaching (MRT) en een module fijne motoriek en schrijven.

Lilian: “Vanuit de behoefte en vraag om een activiteit mee te bedenken en organiseren voor kinderen die een meer specifieke begeleiding nodig hebben ben ik betrokken bij Only Friends Limburg. Ik kan me helemaal vinden in het motto ‘Je bent goed zoals je bent’ en de houding ‘plezier staat voorop’! Vanuit enthousiasme en voldoende ervaring met de kinderen waarbij het niet allemaal vanzelf verloopt én mijn eigen passie voor bewegen, geef ik met veel plezier de naschoolse sportles voor Only Friends samen met Monique en Don.”

Kijk er naar uit om kinderen succes te laten ervaren bij Only Friends Limburg

Hallo allemaal,
Ik ben Monique Lutgens-Blom. Afgestudeerd als agogisch werker.
Werken met kinderen is mijn passie. Ik heb 22 jaar gewerkt bij MIK kinderopvang in Maastricht. Leeftijd van 0-12 jaar. Juni 2009 ben ik bevallen van onze zoon Jesse. Jesse bleek een zeldzame aandoening te hebben waardoor ik genoodzaakt was om te stoppen met werken.
Sinds augustus 2020 ben ik bestuurslid bij Only Friends Limburg.
Bij de sportles die in verbinding staat met Arcadia, Jan Baptist en Only Friends, kan ik mijn passie weer uitoefenen als vrijwilliger. Heerlijk om weer enthousiast met de kinderen aan de slag te gaan met het uitoefenen van activiteiten tijdens een gymles.
In mijn vrije tijd doe ik mountainbiken en racefietsen om af te schakelen en energie op te doen. Bij Only Friends Limburg ben ik tevens buddy voor het aangepast fietsen in samenwerking met de Maaslandster op Megaland in Landgraaf.
Ik kijk er naar uit om veel kinderen bij Only Friends te verwelkomen. Hopend dat ze plezier hebben in het sporten/ bewegen, ze zich thuis voelen, ze erbij horen, maar bovenal succes mogen ervaren waardoor ze groeien en zelfvertrouwen krijgen.
Tot ziens bij Only Friends Limburg,
Groetjes Monique Lutgens-Blom

G-handbal bij Sport- en Cultuurdagen in de herfstvakantie: deelname is gratis

In de herfstvakantie worden er sport- en cultuurdagen voor kinderen en volwassenen met een speciale uitdaging georganiseerd. De sportdagen worden in Beek, Brunssum en Heerlen georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Parkstad. In de ochtend kunnen de deelnemers kennismaken met verschillende sport- en spelactiviteiten en in de middag word er een muziek en theater les aangeboden. Meedoen is gratis en inschrijven kan al vanaf 6 jaar.

Schrijf je hier in!

Op donderdag 22 oktober verzorgen onze handbaltrainers Mark Vonken en Davy Braun een handbalclinic in Sporthal Rumpen, Heugerstraat 2a in Brunssum.

 

Handbal is leuk en bijzonder geschikt voor mensen met een beperking die graag in teamverband willen sporten en is geschikt voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. 

Only Friends Limburg verbonden aan Sportakkoord Kerkrade

Only Friends Limburg heeft het Sportakkoord Kerkrade ondertekend.

Begin 2020 hebben verenigingen, (commerciële) sportaanbieders en maatschappelijke organisaties hard gewerkt aan het Sportakkoord Kerkrade. Door de coronamaatregelen werd de eerdere geplande lancering helaas uitgesteld. Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen is door betrokken verenigingen en organisaties op 23 september in ’t Westhoes het lokaal sportakkoord nu alsnog getekend.

Het Sportakkoord Kerkrade stimuleert de samenwerking tussen verenigingen, Sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Wethouder Schlangen: “Ik ben trots op het groot aantal partners dat heeft aangegeven een bijdrage te willen leveren aan dit Sportakkoord. Lokaal wordt er verbinding gemaakt met sportverenigingen in de diverse wijken. Er wordt samengewerkt om sport en bewegen te stimuleren. Om sport toekomstbestendig, leuk en bovendien toegankelijk te maken voor iedereen.”

De Only Friends sportles werd als een voorbeeld gepitcht door Nina Van de berg van Impuls.

Lees verder op : https://lnkd.in/dvaZcGN

Geweldige ervaring voor handballers Only Friends Limburg/BDC ’90 met eerste wedstrijd bij V&L in Geleen

Maanden hebben de handballers en de staf uitgekeken naar dit moment. Een échte handbalwedstrijd, samen op het veld staan met rode en blauwe shirts, een scheidsrechter die de wedstrijd officieel fluit, de tijdklok die de speelminuten laat zien en de tussenstand van het aantal doelpunten. Spannend en heel bijzonder.

Op zondag 20 september 2020 hebben de spelers van Only Friends Limburg/BDC ’90 in de sporthal Glanerbrook samen met de spelers van V&L Geleen een hele fijne handbalmeeting gehad. Samen handballen, 2 teams 1 doel ……. plezier in het handbalspel! Daar was het om te doen deze zondagochtend.

Handbaltrainster Susan Simons: “Het was niet tegen elkaar, het was mét elkaar een wedstrijd spelen. Door de teams met elkaar te ‘mengen’ konden we allemaal met elkaar handballen. Alle spelers waren winnaars! De eindstand van de drie handbalpartijen was 9-9. Complimenten voor alle spelers voor het sportieve handbalspel.”
Spelers, trainers en toeschouwers hebben allemaal genoten van deze mooie handbalmeeting.
Bedankt V&L en tot ziens in Landgraaf!

 

 

Only Friends Limburg is één van de 80 winnaars van het Johan Cruyff Foundation sportpakket

   

Vandaag, 23 september 2020, hebben we een Special Only Friends Sportles in het kader van de 20ste editie van de Cruyff Foundation Open Dag. Al 19 jaar organiseert de Cruyff Foundation in september de Open Dag. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement groeide uit tot een hele bijzondere dag, waarbij het Olympisch Stadion in Amsterdam werd omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met én zonder beperking. Helaas is het dit jaar, vanwege het coronavirus, niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. Dit jaar is alles nét even anders, zo organiseert de Cruyff Foundation de Open Dag On Tour.

Tijdens deze corona-proof variant van de Open Dag zijn 20 scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts bezocht die al jaren bij de Open Dag betrokken zijn. Ze doen dit samen met de ambassadeurs Frank Rijkaard, Bibian Mentel, Sjaak Swart, Esther Vergeer, Soufiane Touzani, Johnny de Mol, Marlou van Rhijn, Evelien de Bruijn en vele anderen. Daarnaast worden er op de locaties diverse clinics gegeven; van rolstoelbasketbal tot skiën en van tafeltennis tot RaceRunning.

 

Naast deze 20 plekken hebben 60 locaties een rijk gevuld sportpakket ontvangen. Only Friends Limburg is één van de 80 winnaars van het Johan Cruyff Foundation sportpakket. Bij SO Jan Baptist en SBO Arcadia in Kerkade-West hebben kinderen vanmorgen gesport met onder andere de nieuwe Cruyff Foundation voetbal, basketbal, springtouw, tennisracket, punchballon.

Juffrouw Lilian: “De kinderen vinden het heel fijn, kijk ze eens stralen. Het is een geweldig mooi sportpakket waarmee kinderen kunnen ontdekken hoe leuk bewegen kan zijn. Het touwtje springen gaf dit meisje zelfvertrouwen. De jongens kunnen een voetbalpartij spelen tussen de ‘rode’ Only Friends en de ‘blauwe’ Cruyff Foundation. De kinderen zijn enthousiast en hebben kennis gemaakt met de Only Friends sportles. Vanaf nu wordt het Cruyff Foundation sportpakket iedere maandag gebruikt bij de Only Friends sportles. We willen het team Cruyff Foundation ontzettend bedanken.”

 

« Older Entries