Only Friends team bij Opening Wijkcentrum An de Koel

Op zaterdag 5 oktober is van 12.00 tot 14.00 uur de officiële opening van Wijkcentrum An de Koel in Landgraaf. Dit is een ontmoetingspunt voor alle verenigingen en inwoners van de wijk ‘t Eikske en de Mijnbuurt.

De werkers van Only Friends Limburg zorgen iedere week dat het ontmoetingscentrum schoongemaakt is. Het team staat voor u klaar op 5 oktober a.s.

Bij nieuwe activiteiten denkt en helpt het team van Only Friends Limburg mee!

Samen staan we voor een leefbare en gezellige buurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

G-handbal clinic bij Jan Baptist School Kerkrade

Trots op onze enthousiaste handbal trainers Susan, Mark en Davy! Plezier en enthousiasme staat voorop bij de handbal clinic met leerlingen van de Jan Baptist school in Kerkrade. Rennen, mikken, ballen uit de lucht vangen, werpen op doeltjes.

Vanaf 30 augustus start Only Friends Limburg met G-handbal. Één keer per week op vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur wordt op Park Strijthagen in Landgraaf een G-handbaltraining aangeboden. G-handbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes.

Het G-handbal wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met handbalvereniging BDC ‘90 en zorgprofessionals van JENS.

 

 

Team Only Friends Limburg zoekt toppers voor Trappen Marathon

 

Op zaterdag 5 oktober 2019 zal de 5editie van de Trappen Marathon bij Snowworld Landgraaf gelopen worden. Voor het eerst lopen kinderen met een mogelijkheid mee. Ons doel is een team van kinderen bij elkaar te krijgen die onder begeleiding de trappen gaan lopen. Onder fysiotherapeutische begeleiding zullen we met de kinderen deze super prestatie leveren, om te laten zien dat sport en bewegen voor iedereen is. Team Only Friends Limburg is op zoek naar kinderen die met ons willen meedoen.

 

 

 

Voor meer informatie

Neem contact op met Sportclub Only Friends Limburg, secretaris Ron Pauwels, 06-54343692 of email info@onlyfriendslimburg.nl

Only Friends Limburg start met G-HANDBAL

Vanaf 30 augustus 2019 start Sportclub Only Friends Limburg met G-HANDBAL. Handbal is leuk en bijzonder geschikt voor mensen met een beperking die graag in teamverband willen sporten. Eén keer per week op vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur wordt op Park Strijthagen in Landgraaf een G-handbaltraining aangeboden.

Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het handbalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de handballer/-ster. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, werpen en vangen, maar ook veel speelse vormen, worden geoefend. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.

VOOR WIE

G-handbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een G-handbalteam bestaat, net als in het reguliere handbal, uit zes veldspelers en een keeper. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen.

 

WANNEER

Vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur, Park Strijthagen, Landgraaf

 

G-HANDBALTRAINERS

De Only Friends Limburg G-handbaltrainers zijn:

Susan Simons        I        JENS           M 06 53668419

Silvia Franck          I        BDC’90        M 06 39558960

Mark Vonken         I         BDC’90       M 06 21290118

 

Het G-handbal wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met handbalvereniging BDC’90 en zorgprofessionals van JENS.

 

LIDMAATSCHAP EN CONTRIBUTIE ONLY FRIENDS

De contributie bedraagt € 120,00 per jaar per lid. Hiervoor mag je 2 sporten bij Only Friends Limburg doen. Wil je meer sporten doen? Dat kan! Per sport betaal je dan maar € 20 per jaar extra. Wij bieden verschillende sporten aan. Kijk hiervoor op onze website of kom gewoon eens kijkenen probeer een paar sporten uit!

Je hebt een gratis proefperiode van een maand waarin je kennis kunt maken met de sportclub en verschillende sporten kunt uitproberen. Wordt het lastig om de contributie en de kleding te betalen? Zoek dan contact met het Jeugdsportfonds. Zij bieden vaak uitkomst! Meer informatie over lidmaatschap, contributie en betaling vind je hier. 

 

 

SPORTKLEDING

Bij Sportclub Only Friends Limburg worden sporters op een voetstuk geplaatst en wordt rekening gehouden met de aanwezige beperkingen.Wij vinden het erg fijn als elk lid van Sportclub Only Friends Limburg over sportkleding beschikt. Het is de bedoeling dat de kinderen, jongeren en ouderen als eenheid professionaliteit uitstralen en daarom stellen wij het dragen van het Only Friends Limburg tenue, zowel tijdens het trainen als bij externe activiteiten, erg op prijs.

 

CONTACT EN AANMELDEN

Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op om aan te melden.

Download hier de folder van Only Friends Limburg Handbal.

 

Samen GENIETEN bij EHC G-toernooi

Zaterdag 15 juni 2019 was het dan eindelijk zover. Hans Zuidersma en ik, Daniëlle Winkens, zouden de eerste keer kennis maken met de spelers van Only Friends Amsterdam tijdens het EHC G-toernooi. Spannend dus! Namens Only Friends Limburg zou Raymond meespelen. Raymond is een grote Ajax supporter en wilde graag eens in een Ajax tenue voetballen. Zo gevraagd en zo geschiedde. Hans, Raymond en ik mochten meeluisteren in de kleedkamer welke aanwijzingen de trainer, Vincent van der Struif, aan alle spelers gaf. Voor Hans en mij de kans om ons voor te stellen aan de staf en spelers van Only Friends Amsterdam. Op het veld moesten alle G-spelers van alle clubs een groepsfoto maken. Na de groepsfoto raakte Nick, die ook op de flyer van Only Friends Limburg staat, reeds licht gewond nadat hij op het terras een bal tegen zijn oog kreeg. De wedstrijden moesten nog beginnen maar die arme Nick had al zijn eerste balcontact gehad zonder zelf een bal geraakt te hebben. Echter deze topper liet zich niet uit het veld slaan en ging gewoon voetballen met de andere toppers. De teams werden verdeeld in Only Friends G1 en Only Friends G2. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren maar wat mij vooral opviel was de sportiviteit van de trainer en spelers van Only Friends. Als Vincent zag dat de tegenstander veel moeite had om een goal te maken, dan haalde Vincent een speler van het veld. Soms zelfs de doelman uit de goal, al was dat geen garantie dat de bal er makkelijk inging. De tegenstander kon zo ook genieten van het spel en de achterstand werd niet te groot. Onze Raymond deed het erg goed en hij werd door de spelers van Only Friends Amsterdam volledig opgenomen. Wat geweldig om te zien! Tijdens de derde wedstrijd raakte Raymond geblesseerd aan de enkel door een harde trap van de tegenstander. Echter deze kanjer ging na een koeling op de enkel gewoon door. De lunch aten we gezamenlijk op buiten op de tribunes. Hier raakte Nick, die dus reeds eerder gewond raakte door een bal, bijna weer gewond aan het been. Een doos met appels viel bijna op zijn been. Hilariteit alom dat het weer Nick trof. Na de lunch nam ik afscheid van de spelers en staf met een dikke knuffel. Wat een fijne mensen allemaal! Blij dat ik hen heb mogen leren kennen en hopelijk zien we elkaar vaker terug. Hans bleef wel tot het einde. …..Oh ja en de toppers van Only Friends Amsterdam en onze Limburgse Raymond werden tweede. Klasse gedaan allemaal!

door Daniëlle Winkens

Schoolvoetbaltoernooi Jan Baptist wordt Only Friends Limburg Cup

Voor het derde jaar op rij organiseerde de Jan Baptist school in Kerkrade een schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van het speciaal onderwijs. Het deelnemersveld bestond uit negen teams van de Herman Broerenschool uit Roermond, de Parkschool uit Limbricht, de Jan Baptist school uit Kerkrade, oud-leerlingen (OldStars) van de Jan Baptist school én een Allstars team (dat Only Friends Limburg vertegenwoordigde). Het team bestond uit Roda jc speler Mitchel Keulen, meester Bram Defesche, oud-stagaires Jan Baptist school Lars Remans en Sjoerd Nijhof en Only Friends Limburg voetbalcoach Hans Zuidersma. Deze sterren zorgden ervoor dat onze sportclub Only Friends Limburg onder de aandacht kwam van leerlingen, docenten, ouders en begeleiders. Vrijwilligster Daniëlle Winkens deelde de medailles uit aan de helden ‘je bent goed zoals je bent’!

Mariëlle Houben, initiatiefnemer Only Friends Limburg: ‘We kijken terug op een geslaagde dag waar we heel veel gelukkige mensen hebben gezien. Sport verbindt, verbroedert en laat kinderen met een beperking stralen. Dat sluit aan bij de doelstelling van onze sportclub en we willen met Only Friends Limburg dit evenement in de toekomst verder omarmen. Met de organisatie van de Jan Baptist school hebben we de handen ineen geslagen om volgend jaar samen de eerste Only Friends Limburg Cup te organiseren. Hét schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs scholen in Limburg wordt in 2020 georganiseerd in samenwerking tussen Jan Baptist school en Only Friends Limburg. Na de zomervakantie zullen we starten met de organisatie en de datum bekend maken zodat we zoveel mogelijk speciaal onderwijs scholen in de gelegenheid stellen mee te doen aan de Only Friends Limburg Cup.’

« Older Entries