Mark Vonken

Hallo iedereen,

 

Mijn naam is Mark Vonken en ben 43 jaar oud. Ik woon in Landgraaf met mijn vrouw Petra en twee kinderen Luna en Siem. Een aantal jaar geleden zijn mijn kinderen lid geworden van de handbalvereniging BDC’90 en mijn vrouw werd al snel trainster. Niet lang daarna ben ik toegetreden tot het bestuur van de vereniging. Inmiddels zijn wij met ons gezin dus vaak in de sporthal Strijthagen te vinden. Vanuit mijn CIOS opleiding heb ik altijd een passie gehad voor sport en de ontwikkeling van kinderen hierin. Voor mij is het altijd een wens gebleven om met mensen met een beperking aan de slag te gaan. Om een of andere reden heeft mij dat altijd aangetrokken.

 

De handbalvereniging stond op het punt te starten met G-handbal, toen wij in aanraking kwamen met Only Friends Limburg. Ik had van deze organisatie via TV al gehoord en na een goed kennismakingsgesprek was het snel duidelijk dat we samen aan de slag wilden gaan. Only Friends biedt immers meer dan alleen handbal en ook meer dan alleen sport. Only Friends biedt namelijk een podium voor vele activiteiten waaraan bijna iedereen met een beperking kan deelnemen.

 

Op vrijdagmiddag om 17:00 uur is het altijd zover. Dan staan wij in de sporthal met onze inmiddels vaste handballers. Het is nog niet zo’n grote groep maar het plezier zit er goed in! En dat is precies waar het om draait wat mij betreft. Met plezier bewegen, niet meer en niet minder. En alles wat je ervoor terugkrijgt is de glimlach van deze deelnemers. Kortom, wij worden zwaar overbetaald!

 

Ik wens Only Friends een toekomst waarin steeds meer mensen met een beperking een thuis kunnen vinden en zich met passie kunnen storten op hun eigen activiteit.

 

Tot in de sporthal!