Handbal

Vanaf 30 augustus 2019 is Sportclub Only Friends Limburg gestart met G-HANDBAL. Handbal is leuk en bijzonder geschikt voor mensen met een beperking die graag in teamverband willen sporten. Eén keer per week op vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur wordt op Park Strijthagen in Landgraaf een G-handbaltraining aangeboden.

Handbal is een continu aanval- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het handbalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de handballer/-ster. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, werpen en vangen, maar ook veel speelse vormen, worden geoefend. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.

VOOR WIE

G-handbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een G-handbalteam bestaat, net als in het reguliere handbal, uit zes veldspelers en een keeper. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen.

 

WANNEER

Vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur, Park Strijthagen, Landgraaf

 

G-HANDBALTRAINERS

De Only Friends Limburg G-handbaltrainers zijn:

Susan Simons – JENS         M 06 53668419

Mark Vonken – BDC’90       M 06 21290118

Henk Wetzels – Only Friends Limburg

 

 

 

Het G-handbal wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met handbalvereniging BDC’90 en zorgprofessionals van JENS.

 

BIJDRAGE EN DEELNEMEN ONLY FRIENDS

De bijdrage bedraagt € 7,50 per maand per lid. Hiervoor mag je 2 sporten bij Only Friends Limburg doen. Wil je meer sporten doen? Dat kan! Per sport betaal je dan maar € 2,50 per maand extra. Wij bieden verschillende sporten aan. Kijk hiervoor op onze website of kom gewoon eens kijken en probeer een paar sporten uit!

Je hebt een gratis proefperiode van een maand waarin je kennis kunt maken met de sportclub en verschillende sporten kunt uitproberen. Wordt het lastig om de bijdrage en de kleding te betalen? Zoek dan contact met het Jeugdsportfonds. Zij bieden vaak uitkomst! Meer informatie over deelname en bijdrage betaling vind je hier. 

 

 

SPORTKLEDING

Bij Sportclub Only Friends Limburg worden sporters op een voetstuk geplaatst en wordt rekening gehouden met de aanwezige beperkingen. Wij vinden het erg fijn als elk lid van Sportclub Only Friends Limburg over sportkleding beschikt. Het is de bedoeling dat de kinderen, jongeren en ouderen als eenheid professionaliteit uitstralen en daarom stellen wij het dragen van het Only Friends Limburg tenue, zowel tijdens het trainen als bij externe activiteiten, erg op prijs.

 

CONTACT EN AANMELDEN

Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op om aan te melden.

Download hier de folder van Only Friends Limburg Handbal.

Iedereen uit de doelgroep is van harte welkom. Kom een kijkje nemen of neem contact met ons op.

Only Friends Limburg is op zoek naar betrokken en enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen bij de verschillende sporten. Word vrijwilliger en doe mee!

Handbal