Only Friends Handbal en het grote ORANJE

“Het was een super leuke dag”. “We hebben genoten”. “Alles was heel goed georganiseerd”. Enkele van de positieve feedback die ouders gaven na afloop van de handbal Golden League dag in Eindhaven voor onze Only Friends Limburg HANDBALTOPPERS.

Samen met heel veel andere handballers van aangepast Handballen kregen de kids een hele leuke trainingsclinic georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Met de eigen groep leuke oefenvormen doen, waarbij de visuele ondersteuning met gekleurde lampjes, iedereen uitnodigde mee te doen.

 

Na een uurtje hard trainen werd het tijd om naar Sportcentrum Eindhoven te vertrekken. Iedereen had een Oranje HOLLAND Golden League T-shirt gekregen want…….. Wij mochten met zijn allen, op de speelvloer, de dames handbal internationals van Oranje ontmoeten. Want zij speelden vanavond de wedstrijd tegen het dames handbalteam van Noorwegen.

Het was maar wat spannend in zo een heeele grote sporthal met zooooo veeeel supporters. Veel muziek, hard geklap en veel licht. We werden door het NHV goed begeleid en daar stonden we dan voor de volle tribunes met allemaal enthousiaste toeschouwers die ook voor ons klapten.

Tussen de erehaag door liepen de internationals van Noorwegen en daarna ons eigen ORANJE het veld op. En we kregen high- en low five ’s.
Onze Aaron zelf een kusje op zijn bolletje van niemand minder dan Estavana Polman. Hoe gaaf was dat!!!!

 

Tijdens de wedstrijd werden er veel doelpunten gescoord en lieten de keepers van Noorwegen en Oranje mooie reddingen zien. Toch kon ORANJE niet voorkomen dat Noorwegen de winnaar was toen de speeltijd voorbij was.

En dat is topsport. Je kunt niet altijd winnen. Als je je best hebt gedaan en de ander is beter, dan is het goed zo.
Net als bij Only Friends is het goed te weten dat ook topsporters “goed genoeg zijn zoals ze zijn”.

 

Moe van het aanmoedigen, van alle indrukken, van de vele fotomomentjes zijn de kids in de auto naar huis gereden. Met een super mooie herinnering in hun sportrugzakje.

Only Friends Limburg bedankt het NHV en met name Henne van Es voor de uitstekende organisatie. Het was in één woord GEWELDIG.