Running

RUNNING

Sportclub Only Friends Limburg start met G-running. Hardlopen is niet alleen heel leuk om te doen. Het is ook bijzonder geschikt voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke, geestelijke of verstandelijke beperking, mentale aandoening of chronische ziekte die in teamverband willen werken aan het vergroten van hun uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Elk op hun eigen manier maar vooral met veel plezier.

 

Onze aanpak

De hardlooptrainingen worden rustig opgebouwd. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden van de sporters. De lessen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden, waar sluiten wij in onze aanpak op aan. Dit doen we op een enthousiaste en positieve manier vanuit ons motto ‘Je bent goed zoals je bent’. Meedoen is voor ons dan ook belangrijker dan een prestatie neerzetten.

 

Voor wie

G-running is voor alle leeftijden, jongens en meisjes vanaf 6 jaar, mannen en vrouwen.

 

Wil je samen met team Only Friends Limburg meedoen aan een G-kidsrun?

We gaan met het team Only Friends Limburg aan meerdere runs meedoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Abdijcross, Maastricht Mooiste, Parelloop, Stadsloop. Voorafgaand aan de run organiseren we een viertal clinics op diverse locaties. De eerste run waar het Only Friends Limburg running team aan meedoet is de Abdijcross. Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade houdt ZONDAG 19 JANUARI 2020 voor de 56ste keer in de omgeving van de Abdij Rolduc in Kerkrade de Abdijcross. Er staan o.a. MOVARE Abdij-kidscrossen voor basisscholen en een Rabobank scholierenloop voor het voorgezet onderwijs op het programma. Ook zijn er G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking. De nummers 1, 2 en 3 van elke loop worden gehuldigd op het podium en ontvangen een extra medaille en iedereen ontvangt een herinnerings-medaille. Ook loop je met een tijdregistratiechip. Daarmee kun je na afloop terugzien hoe hard jij hebt gelopen!

 

Starttijd G-Kidsrun Abdijcross op zondag 19 januari 2020

10.30 uur: 500 m G-loop jongens en meisjes met een beperking t/m 11 jr (aanloop + 1 baanronde)

10.40 uur: 850 m G-loop jongens en meisjes met een beperking vanaf 12 jr (aanloop + 2 baanronden)

 

Inschrijven G-Kidsrun

Schrijf je in via info@onlyfriendslimburg.nl of via deze link. De deelnamekosten worden door Only Friends Limburg betaald. Deelnemers ontvangen een startnummer, dragen een Only Friends Limburg shirt en krijgen na de finish een mooie medaille. Bij vermelding van het e-mailadres van de jongen of het meisje krijgt hij of zij een dag later per e-mail een magazine met foto en uitslag.

 

Hardlooptrainingen

Als voorbereiding verzorgen wij in samenwerking met Jan Baptist school Kerkrade en tijdens de ROOTZ groepen van JENS op Park Strijthagen gratis hardlooptrainingen in samenwerking met sporttrainers van JENS, leerkrachten Jan Baptist Kerkrade en Arcadia Kerkrade, atletiekvereniging Achilles Top en Only Friends Limburg.

 

G-running trainers

De Only Friends Limburg G-Kidsrunning trainers zijn:

Denise Dillmann en Roger Veldman (Achilles Top)

Vacature zorgprofessional