Running

RUNNING

Sportclub Only Friends Limburg is gestart met G-running. Hardlopen is niet alleen heel leuk om te doen. Het is ook bijzonder geschikt voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke, geestelijke of verstandelijke beperking, mentale aandoening of chronische ziekte die in teamverband willen werken aan het vergroten van hun uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Elk op hun eigen manier maar vooral met veel plezier.

 

Onze aanpak

De hardlooptrainingen worden rustig opgebouwd. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden van de sporters. De lessen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden, waar sluiten wij in onze aanpak op aan. Dit doen we op een enthousiaste en positieve manier vanuit ons motto ‘Je bent goed zoals je bent’. Meedoen is voor ons dan ook belangrijker dan een prestatie neerzetten.

 

Voor wie

G-running is voor alle leeftijden, jongens en meisjes vanaf 6 jaar, mannen en vrouwen.

 

Wil je samen met team Only Friends Limburg meedoen aan een G-kidsrun?

We gaan met het team Only Friends Limburg aan meerdere runs meedoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Abdijcross, Maastricht Mooiste, Viva La Vida Run Kerkrade. Voorafgaand aan de run organiseren we een aantal clinics op diverse locaties bijvoorbeeld op het schoolplein. De eerste run waar het Only Friends Limburg running team aan meedeed was de Abdijcross. Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade organiseerde op zondag 19 januari 2020 voor de 56ste keer in de omgeving van de Abdij Rolduc in Kerkrade de Abdijcross. Er stonden o.a. MOVARE Abdij-kidscrossen voor basisscholen en een Rabobank scholierenloop voor het voorgezet onderwijs op het programma. Ook waren er G-lopen voor jongens en meisjes met een beperking. De nummers 1, 2 en 3 van elke loop werden gehuldigd op het podium en ontvingen een extra medaille en iedereen ontving een herinnerings-medaille. Ook liep je met een tijdregistratiechip. Daarmee kon je na afloop terugzien hoe hard jij hebt gelopen!

Ivm Corona hebben in 2021 geen hardloopevenementen plaatsgevonden. Op 21 januari 2022 hebben we meegedaan aan de alternatieve Abdij Cross bij Flexiforum Kerkrade en op 25 september 2022 stonden we aan de start van de Viva la Vida Run op de markt in Kerkrade.

 

Inschrijven G-Kidsrun

Schrijf je in via info@onlyfriendslimburg.nl of via deze link. De deelnamekosten worden door Only Friends Limburg betaald. Deelnemers ontvangen een startnummer, dragen een Only Friends Limburg shirt en krijgen na de finish een mooie medaille. Bij vermelding van het e-mailadres van de jongen of het meisje krijgt hij of zij een dag later per e-mail een magazine met foto en uitslag.

 

Hardlooptrainingen

Als voorbereiding verzorgen wij in samenwerking met Jan Baptist school Kerkrade en tijdens de ROOTZ groepen van JENS op Park Strijthagen gratis hardlooptrainingen in samenwerking met sporttrainers van JENS, leerkrachten Jan Baptist Kerkrade en Arcadia Kerkrade, atletiekvereniging Achilles Top en Only Friends Limburg.

 

G-running trainers

De Only Friends Limburg G-Kidsrunning trainers zijn:

Corry Kroon (Achilles Top)

Lilian Schoonbrood (Leerkracht Arcadia)

Vacature vrijwilliger