Voetbal

G-VOETBAL

 

Vanaf 7 januari 2020 is Sportclub Only Friends Limburg gestart met G-VOETBAL. Voetbal is leuk en bijzonder geschikt voor mensen met een beperking die graag in teamverband willen sporten. Eén keer per week op dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur wordt op Park Strijthagen in Landgraaf een G-voetbaltraining aangeboden.

Voetbal is een continu aanvals- en verdedigingsspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het voetbalspel draagt bij aan een positief zelfbeeld en ontplooiing van de voetballer/-ster.

De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, maar ook veel speelse vormen, worden geoefend. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden. Bij ons staat vooral meedoen centraal.

 

VOOR WIE

G-voetbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Een G-voetbalteam bestaat uit zeven veldspelers en een keeper. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen. Kom een kijkje nemen of neem contact met ons op. Folder G-VOETBAL downloaden.

 

WANNEER

Dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur, VV Schaesberg, Park Strijthagen Landgraaf

 

G-VOETBALTRAINERS

De Only Friends Limburg G-voetbaltrainers zijn:

Nicole Buck (Radar)

Don von Piekartz (vrijwilliger CIOS)

Adje (vrijwilliger)

 

Het G-voetbal wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met voetbalvereniging VV Schaesberg, zorgprofessionals van Radar en vrijwilligers.

Only Friends Limburg is op zoek naar betrokken en enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen bij de verschillende sporten. Word vrijwilliger en doe mee!

Voetbal