Aftrap met Aangepast Wielrennen op 21 juli op Megaland

Wielrennen is voor iedereen!

Of je nou een lichamelijke, verstandelijke of visuele handicap hebt, wielrennen behoort tot de sportmogelijkheden. Van Paralympisch niveau tot aan beginnende renner. Binnen het Aangepast Wielrennen bestaan er vijf verschillende disciplines: handbiken, cycling, tandem, tri-cycling en ID-cycling. Welke discipline het beste bij een sporter past, hangt af van zijn/haar beperking.
Onder het motto ‘Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’, is het voor mensen met een lichamelijke of visuele handicap nog prima mogelijk om de wielersport te beoefenen. Zo kan er met een tandem gereden worden, op een driewieler, met een handbike (waarbij je met je armen de fiets voortbeweegt) en indien mogelijk op een normale racefiets. Deze indeling wordt ook gemaakt bij de wedstrijdsport. Net als in de reguliere wielersport wordt er onderscheid gemaakt tussen wegwedstrijden en tijdritten. Ook worden er officiële kampioenschappen verreden. In de categorieën Tandem en Cycling wordt er ook aan baanwielrennen gedaan. Ook hierbij zijn de onderdelen hetzelfde als in de reguliere wielersport. Veel verenigingen, verspreid door heel Nederland, bieden de mogelijkheid om kennis te maken met het Aangepast Wielrennen in de verschillende disciplines.
Van 18.30 uur tot 19.30 uur zullen de wielrenners en helden van KoraalGroep op Megaland met hun buddy’s baanwielrennen. Iedereen is welkom om hierbij te zijn.
Samen gaan we de mogelijkheden verkennen om Aangepast Wielrennen in de toekomst verder vorm te geven.
Interesse om hierover mee te denken, laat je horen via info@onlyfriendslimburg.nl