Chill Club Only Friends Limburg van start in Kerkrade en Landgraaf

Op woensdag 15 september start een 10 weken programma van de Chill Club Only Friends met activiteiten bij D’r Pool in Kerkrade en op donderdag 16 september bij Park Strijthagen in Landgraaf. Op woensdag middag (tussen 14.00 uur – 15.00 uur) en op donderdag middag (16.00 uur-17.00 uur) wordt de sportcoördinator vanuit Kinder Opvang Parkstad ingezet om een activiteit te organiseren.

Chill Club Only Friends Limburg hoort bij de uitdaging om het inclusief sportaanbod te vergroten voor kinderen met en zonder beperkingen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Wekelijks worden sport- en beweegactiviteiten van 60 minuten (mini-voetbalspellen, levend ganzenbord, ren je rot, roverspellen, vlag veroveren, bootcamp) aangeboden in Landgraaf (bij Park Strijthagen) en in Kerkrade (bij D’r Pool) voor kinderen van Kinder Opvang Parkstad en van Only Friends Limburg.

Middels dit nieuw initiatief wordt het mogelijk gemaakt dat wekelijks per locatie 8 kinderen van de BSO en 4 kinderen van Only Friends Limburg samen kunnen meedoen aan een beweegactiviteit.

De Chill Club van Kinder Opvang Parkstad is al jaren een succesvol initiatief. Ze nemen de kinderen na school mee naar een sporthal voor een sportles, brengen ze naar zwemles of suizen met de ski’s van de berg af in Snowworld. Kinder Opvang Parkstad gelooft in de aanpak om kinderen met en zonder beperkingen samen te laten spelen en sporten en wil investeren in deze activiteit. Voor de sporters van Only Friends is er een kans om vriendjes te maken in de Chill Club én ze hebben een extra beweegmoment in de week.

Chill Club only friends