Nina Vanberg, jeugd-gezinswerker Impuls: ‘Door Only Friends kan ieder kind deel uitmaken van een club’

Hallo Friends!

Mijn naam is Nina Vanberg en ik ben werkzaam binnen team Jeugd en Gezin van Impuls. Hier vervul ik met veel plezier een breed takenpakket. Zo bieden wij verschillende trainingen voor kinderen aan in samenwerking met het jeugd-jongerenwerk zoals Rots en Water, Ik Kies Voor Allebei, Axenroos en meer. Daarnaast ben ik werkzaam als schoolmaatschappelijk werkster, o.a. op de speciaal onderwijsscholen in Kerkrade: Sbo Arcadia en (V)SO St. Jan Baptist. Vanuit Impuls ondersteunen wij de burger waar nodig, staan wij naast de cliënt en is het onze missie om op een laagdrempelige manier ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij. Zodat iedereen zijn of haar kwaliteiten en talenten kan benutten, kan groeien!

Deze visie sluit helemaal aan bij het motto van Only Friends Limburg: “Je bent goed zoals je bent”. Middels een casus ben ik in contact gekomen met deze mooie sportclub. Jongetje S. volgt onderwijs op Sbo Arcadia. Naast ondersteuning in de thuissituatie, lag er ook een vraag voor passende vrijetijdbesteding voor S. Het jongetje voetbalde al bij een andere club, maar kwam helaas niet altijd even goed mee met het tempo van de andere kinderen. Toch beleefde S. veel plezier aan het sporten en zorgde dit er mede voor dat hij niet in een sociaal isolement raakte. Ik ben op zoek gegaan naar een passende sportclub voor S. waar hij zich fijn voelt, zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo én lekker kan bewegen.

Ik kwam uit bij sportclub Only Friends Limburg en heb contact opgenomen met bestuursleden Mariëlle Houben en Monique Lutgens-Blom. Na een fijn gesprek te hebben gehad met beide dames besloten we het wat groter aan te pakken, dan alleen een plekje voor S. bij Only Friends. We kwamen op het idee om meer kinderen te werven in samenwerking met de scholen ‘Sbo Arcadia’ en ‘(V)SO St. Jan Baptist’.  Overleggen volgden en het enthousiasme binnen dit ‘team’ nam toe. Met trots mag ik aankondigen dat Impuls de samenwerking aangaat met de scholen en Only Friends Limburg om de ‘Only Friends Sportles’ op te zetten. Vol enthousiasme ga ik deze samenwerking aan, want ieder kind moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en deel te kunnen uitmaken van een clubje! Verdere informatie volgt….

Groetjes, Nina