Monique Lutgens-Blom: “Een lichtpuntje dat voelbaar is als je op het terrein staat van Only Friends Limburg: hier is toekomst voor Jesse!”

Bestuurslid Monique Lutgens-Blom vertelt …

 

Er kwam een update voorbij op LinkedIn van Only Friends Limburg. Na het lezen dacht ik gelijk: ”Hier wil ik voor gaan staan!”

De stoute schoenen aangetrokken en een bericht via LinkedIn gestuurd aan voorzitter Mariëlle Houben van Only Friends Limburg. Met de vraag of ze nog enthousiaste bestuursleden zochten die goed zijn in organiseren en dat ik graag een afspraak met haar wilde maken. Oeps! Wat een brutale vraag bedacht ik nadat ik op verzenden had gedrukt en het bericht niet meer ongedaan kon maken.Ik liet het los en verwachte geen uitnodiging terug.
Vrij snel kreeg ik een enthousiaste reply: ”Hallo Monique, wat fijn jouw bericht. Graag wil ik met je kennismaken.”
Ik was verbaasd, onder de indruk en blij tegelijk. “Te gek,” dacht ik.
Een week later zaten we samen aan de koffie bij mij thuis. Een positief gesprek en een positieve vibe. Het voelde meteen goed voor mij en uitte dit ook naar Mariëlle. Waarop zij meteen met het verlossende woord kwam: ”Welkom bij het bestuur van Only Fiends Limburg!”
Ge-wel-dig! Mijn hart gevolgd, mijn hart laten spreken en daarna een mooi cadeautje mogen uitpakken. Yes!

Maandag 15 juni 2020, eerste vergadering is een feit! Vandaag kreeg ik een rondleiding in en om het gebouw en opeens zag ik een stukje toekomst voor Jesse, onze zoon van 11 jaar oud, met een zeldzame aandoening/ beperking. Een stukje toekomst in bewegen op maat. Een lichtpuntje op dit terrein omdat er mensen met beperkingen aan het werk waren in en om het pand. Een stukje toekomst voor Jesse dat ik nog nooit eerder heb gezien of heb ervaren. Hier op dit terrein leek het alsof ik even in de toekomst mocht kijken.

Met hart en ziel ga ik mij inzetten voor de doelgroep waar Only Friends Limburg voor staat. ‘Je bent goed zoals je bent.’ Maatwerk in sport. Ik hoop dat ik vele ouders een stukje toekomst voor hun kind kan laten zien. Een lichtpuntje dat voelbaar is als je op het terrein staat van Only Friends Limburg.

Mijn creativiteit stroomt weer. Ik kijk er naar uit om samen met de bestuursleden en alle andere betrokkenen aan de slag te gaan. Samen, samenwerken, positieve vibe, creativiteit, ideeën, verbinding, je bent goed zoals je bent!

Lieve groet Monique Lutgens- Blom