Raad van Advies lid Eke Zijlstra: “Only Friends Limburg van groot belang om de gezondheid van de jeugd in Limburg te verbeteren”

Al sinds mijn aantreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van het toenmalige Atrium Medisch Centrum in Parkstad Limburg (nu Zuyderland Medisch Centrum) in 1998, ben ik geconfronteerd met de grote achterstand in de gezondheid van de Limburgers en in het bijzonder onze jeugd.

Al decennia lang worden er allerlei initiatieven ondernomen om daar verbetering in te brengen. Na mijn pensioen ben ik als voorzitter van het Koninklijk Genootschap voor fysiotherapie en meer recent als adviseur voor de Provincie en de gemeente Kerkrade voor het initiatief “Leven in beweging” opnieuw betrokken geweest bij het opzetten van projekten om de nog altijd aanwezige achterstand om te buigen in een voorsprong.

Zo raakte ik ook betrokken bij Only Friends Limburg.

Dit initiatief heeft de kracht in zich van de eenvoud. Op lokale schaal het bij elkaar brengen van verenigingen en individuele personen die allemaal een steentje bijdrage om laagdrempelige bewegingsaktiviteiten breed toegankelijk te maken voor allen die door een beperking maar moeilijk toegang hebben tot de reguliere (sport)verenigingen.

Het motto “Je bent goed zoals je bent” geeft aan dat iedereen ongeacht welke beperking dan ook belangrijk is en het verdient om mee te kunnen doen met sport, beweging en spel.

“Only Friends Limburg” is meer dan alleen maar een organisatie; het is een club waar je gezien wordt en mee kan doen met welke beperking dan ook.

Ik wens Only friends Limburg een zonnige en sportieve toekomst.

Raad van Advies lid, Eke Zijlstra