Raad van Advies lid Jolanda Rikers: “Kinder Opvang Parkstad en Only Friends Limburg laten alle kinderen samen spelen”

Beste Only-Friends betrokkenen,

Mijn naam is Jolanda Rikers en ik ben in 2021 toegetreden tot de Raad van Advies van Only Friends Limburg. Ik draag het bewegen van alle jonge kinderen een zeer warm hart toe. Ik draag dit dan ook graag actief uit in deze nieuwe rol, maar doe dit al 16 jaar vanuit mijn rol als bestuurder bij Kinder Opvang Parkstad. Wij vangen in Parkstad 1500 kinderen op in onze 30 locaties, veelal gehuisvest in scholen. Wij zijn niet voor niks partner van de gezonde basisschool van de toekomst, want op al onze locaties gaan we elke dag met alle kinderen naar buiten om vooral te spelen. Als kind speelde ik voeger ook altijd op straat, maar dat kan nu niet meer overal. Daarom is het goed dat er kinderopvang is, maar ook initiatieven als Only Friends, waar alle kinderen samen kunnen spelen.

Vanuit mijn bestuurlijke rol bij het Speeltuinwerk Limburg zie ik ook de speeltuin als een zeer belangrijke ont-moetplek gezien voor alle kinderen, maar ook hun (groot)ouders. Ont-moeten: niks moet alles mag. Ik hoop dat ik ook voor Only Friends Limburg mooie verbindingen kan leggen naar allerlei initiatieven op het gebied van bewegen en spelen in de kinderopvang, onderwijs en speeltuinen. In mijn adviesrol breng ik graag waar nodig mijn kennis en ervaring in.

Tot gauw ziens!