Raad van Advies lid Wim Pécasse: “Only Friends Limburg is een sportclub waar je graag bij hoort”

Als bestuurder van NOVIzorg heb ik altijd van belang gevonden dat iedere burger maatschappelijk moet kunnen deelnemen. Zo zelfstandig mogelijk leven, wonen, genieten, werken, sporten enz. Maar we hebben een maatschappij die nogal wat uitdagingen biedt voor menig burger, en sommigen kunnen best wat hulp gebruiken. Bij NOVIzorg richten we ons met name op mensen die één of meerdere beperkingen hebben. Daar hebben we professionele programma’s voor, en daarnaast zoeken we doorlopend verbinding met initiatieven die passen bij onze manier van werken. Zo ben ik enkele jaren geleden in contact gekomen met Mariëlle Houben, die me vertelde over Only Friends en over wat Only Friends zou kunnen betekenen voor onze regio. Een sportclub waar iedereen welkom is, met of zonder beperkingen. Waar een lidmaatschap voor iedereen mogelijk moet zijn. Waar professionals en vrijwilligers elkaar versterken, waar sociaal contact vanzelfsprekend is. Kortom, een sportclub waar je graag bij hoort.

Haar enthousiasme overtuigde, en de verbinding met de sportieve activiteiten van NOVIzorg was snel gelegd. Zo kwam het dat de cliënten van NOVIzorg bij de start van Only Friends één van de eerste deelnemers van Only Friends werden. Sportpark Strijthagen was (en is) de plek waar het allemaal gebeurt.

Naast de samenwerking tussen Only Friends en NOVIzorg, heb ik een plekje in de Raad van Advies van Only Friends. Dat doe ik samen met een aantal enthousiaste mensen, die het allemaal belangrijk vinden dat we alle mogelijkheden benutten om dit geweldige initiatief onder de aandacht te brengen van de beleidsmakers in Limburg. Daar werk ik graag aan mee. Voor onze cliënten, en voor alle anderen die zich bij Only Friends vast en zeker thuis zullen voelen.

Wim Pécasse, lid Raad van Advies Only Friends Limburg