Voorzitter Only Friends Limburg, Mariëlle Houben

Geraakt door het mooie project Only Friends in Amsterdam, het plezier en beleving van de kinderen met een beperking en niet in de laatste plaats geïnspireerd door het prachtige verhaal van deze mooie mensen ontstond het idee om deze prachtige club naar Limburg te brengen. Niet alleen de lichamelijke bezigheid maar ook het gevoel “erbij te horen” doet de mensen erg goed. Ieder mens telt, is welkom en wordt gerespecteerd. Het gaat erom kinderen en volwassenen met een beperking te laten genieten van sport, zich te ontwikkelen en vriendschappen te sluiten.

Mariëlle Houben heeft het contact gelegd met Dennis Gebbink om Only Friends Limburg op te richten.

‘Mijn naam is Mariëlle Houben-Vaessen (53), getrouwd met mijn man Wyno en samen hebben we drie kinderen Yana, Millo en Iggy. Ik ben woonachtig met ons gezin in Bocholtz. Ik ben sinds de oprichting in 2019 de trotse voorzitter van sportclub Only Friends Limburg. Wij zijn een sportclub voor iedereen met een beperking, volwassen revalidanten en ouderen met een verhoogd gezondheidsrisico uit Limburg. Hierbij gaat het om beleving, uitdaging, vriendschap en clubgevoel. De slogan ‘Je bent goed zoals je bent’ zal dan ook hoog in het vaandel staan. Only Friends Limburg zelf kent dan ook geen beperking maar denkt in mogelijkheden. Samen de regio integraal versterken op het gebied van gezondheid, sport, leren/onderwijs, werken en cultuur/vrijetijdsbesteding. Wij hopen te mogen rekenen op brede steun van de gemeenschap, bedrijfsleven, overheden, scholen, zorginstellingen en maatschappelijke stichtingen want we gaan voor de mooiste club van Limburg!

Only Friends Limburg wordt mogelijk gemaakt door zorgverleners, verenigingen, fantastische vrijwilligers, stagiaires en gerenommeerde ambassadeurs en sponsoren (Special Friends). Met inzet van allen, willen we het sporten voor iedereen met een beperking tot in lengte van dagen mogelijk maken!