Welkom nieuw bestuurslid Marion Schmitz

Only Friends Limburg, zo veel meer dan sporten alleen

 

Per 1 augustus ben ik gemotiveerd toegetreden tot het bestuur van Only Friends Limburg. Only Friends Limburg zet zich als goede-doelen-stichting in om mensen met een beperking (geestelijk of lichamelijk) toch te kunnen laten sporten.

Deze doelstelling kan ik alleen maar omarmen en wil ik graag ondersteunen.

Zelf ben ik al meer dan 30 jaar werkzaam in de ouderenzorg, waarvan de laatste 21 jaar bij ouderenzorgorganisatie Sevagram te Heerlen. Vanuit mijn professie op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving draag ik graag een steentje bij aan het welzijn van mensen die dit, door ouderdom of ziekte of beperking, zelf niet (meer) kunnen. En daardoor altijd afhankelijk zijn van mensen die hen daarbij willen helpen.

Vanuit de goede-doelen-stichting Sevagram Verwenzorg, de steunstichting van Sevagram, zet ik mij bijvoorbeeld al vele jaren enthousiast in voor de ouderen van Sevagram. Via fondsenwerving en samenwerkingen met maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen wij veel betekenen. Mensen helpen om hun kwaliteit van leven te vergroten: dat is mijn passie. Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken. Ik doe mee!

Onlangs kwam Only Friends Limburg op mijn pad door een gesprek met de voorzitter van deze stichting: Marielle Houben. Enthousiast geraakt door haar verhaal en samen concluderend dat sport, net als muziek, mensen verbindt en harten opent. In sport zit zo veel, mensen leren grenzen verleggen en ergens je best voor doen. Je viert samen successen, je maakt vrienden en je leert omgaan met teleurstellingen. Maar je roept ook respect op. Sporten gaat verder dan alleen bewegen. Sport biedt ook mensen met een beperking een podium. Ook zij kunnen iets waar andere mensen van kunnen leren. De sporters bij Only Friends worden op deze manier zelfstandiger en krijgen meer zelfvertrouwen.

Toen Marielle mij vroeg of ik interesse had in een bestuursfunctie (op vrijwillige basis) bij Only Friends Limburg heb ik daar volmondig “ja” op geantwoord. Samen gaan we als bestuur de komende tijd werken aan een mooi sportprogramma voor onze mensen en aan onze zichtbaarheid. Want dit laatste leidt weer tot gesprekken met bedrijven, scholen, zorgorganisaties, inwoners van diverse wijken.